vanocni_maslove_susenky_SMALL

Nejjednodušší Vánoční cukroví a přitom i efektní a chutné!

Takto bych asi ve zkratce popsala tyto máslové sušenky, které můžeze ozdobit klasickou bílkovou polevou jako perníčky, namáčet v čokoládě, pomazat džemem nebo třeba arašídovým máslem a pořád budou skvělé. Takže z jednoho těsta můžete vykouzlit mnoho kombinací a chutí. 😉

Vyzkoušejte také Skořicové trojlístky s ořechy nebo Čínské čtverečky s mandlemi.

Základní informace
Ingredience
Obtížnost přípravy
Obtížnost 15%
Postup přípravy
  1. Všechny ingredience o pokojové teplotě dáme do misky a vypracujeme kompaktní těsto.
  2. Těsto uložíme v potravinářské folii do lednice na cca 2 hodiny.
  3. Poté vyválíme na tloušťku půl centimetru a vykrajujeme tvary podle libosti.
  4. S těstem pracujte rychle, protože jak máslo hodně změkne, tak se pak s ním velmi špatně pracuje, lepí se na vykrajovátka a sušenky se trhají. Je lepší proto třeba dát těsto zpátky do lednice a pokračovat zase za hodinu.
  5. Vykrojené sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 8-10 minut do růžova.
  6. Po vychladnutí můžeme zdobit podle vlastní fantazie.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Hladká mouka 300 219 36 6 4398 2,7
Máslo 220 1,8 1,8 180,4 6747 34,3
Vejce 50 0,5 6 5 316 2,5
Moučkový cukr 120 117,6 0 0 1926 2,6
Vanilkový cukr 20 19,6 0 0 337 3,9
Celkem 710 358,4 43,8 191,4 13725 46,1
  v 1 porci 23,7 11,9 1,5 6,4 457,5 1,5
  ve 100g 100 50,5 6,2 27 1933,1 6,5
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *