
Tak jsem po dlouhé době dostala chuť na svůj tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem, ale říkala jsem si, že by to chtělo zase trochu změnu. Tak mě můj skvělý manžel přivedl k myšlence udělat takovouto dvoubarevnou verzi. 🙂
Tvarohová náplň se jen rozplývá na jazyku a ta kakaová část chutná úplně jak čokoládový termix z mých mladých let :-), takže i trocha nostalgie :-). A vločkový korpus lehce chutná po oříškách.
Zkrátka a dobře to musíte vyzkoušet. 🙂
A vyzkoušet můžete i Podzimní cheesecake z dýně Hokaido nebo Tvarohovo-smetanový dezert.
Základní informace
- příprava: 15 minut
- pečení: 45 minut
- 12 porcí
- 9 Kč / porci
Ingredience na korpus
- 80g másla
- 170g ovesných vloček
- 1 vejce
Ingredience na náplň
- 250g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 500g tvarohu (v alobalu)
- 1 vanilkový pudink v prášku
- 2 vejce
- 70g cukru
- šťáva z jednoho citronu
- 250ml mléka
- 150g másla
- 25g kakaa holandského typu
Obtížnost přípravy

Postup přípravy
-
Ze změklého másla (80g), rozemletých vloček a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.
-
Troubu si předehřejeme na 160°C.
-
Poté vyválíme nebo vymačkáme těsto do máslem vymazané koláčové formy. A dáme ještě do lednice vychladit.
-
Připravíme si náplň, smícháme tvarohy, cukr, pudink, 2 vejce a šťávu z citronu.
-
Poté zašleháváme rozpuštěné máslo (150g) s mlékem, dokud není směs hladká.
- Směs by se měla dát nalít, ale nemá být zase úplně tekutá. Konzistence takové řidší kaše.
- Tvarohovou náplň si rozdělíme na dvě poloviny. A do jedné poloviny ještě zašleháme kakao.
- Pak už jen střídavě vrstvíme náplň na korpus. Začínáme s jednou naběračkou světlé, kterou dáme do středu formy a pak jednu naběračku tmavé, kterou vlijeme doprostřed světlé náplně, co už jsme si nalili jako první.
- Takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškerou náplň.
-
Dáme péct na cca 45-50 minut, dokud tvarohová náplň nebude zlatavá a tuhá.
- Zdobit můžeme ovocem nebo jenom pocukrovat.
Dobrou chuť!
Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.
Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience | Množství [g] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | Energie [kJ] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|---|---|---|
Máslo | 230 | 1,8 | 1,8 | 188,6 | 7054 | 35,9 |
Ovesné vločky | 170 | 100,3 | 23,8 | 11,9 | 2647 | 4,4 |
Vejce | 150 | 1,4 | 18 | 15 | 948 | 7,5 |
Tvaroh v alobalu | 500 | 18,5 | 85 | 2,5 | 2000 | 34 |
Tvaroh ve vaničce | 250 | 10 | 30 | 0,8 | 708 | 18 |
Vanilkový pudink | 37 | 32,3 | 0,1 | 0 | 548 | 3 |
Cukr | 70 | 70 | 0 | 0 | 1169 | 2,8 |
Šťáva z citronu | 45 | 3,2 | 0,2 | 0 | 54 | 2,7 |
Mléko | 250 | 12,5 | 7,5 | 5 | 495 | 3 |
Kakao | 25 | 4,3 | 6,3 | 3,5 | 365 | 6 |
Celkem | 1727 | 249,9 | 166,5 | 223,8 | 15623 | 111,3 |
  v 1 porci | 143,9 | 20,8 | 13,9 | 18,7 | 1301,9 | 9,3 |
  ve 100g | 100 | 14,5 | 9,6 | 13 | 904,6 | 6,4 |
0 komentářů