zebrovany_cheesecake_SMALL1

Tak jsem po dlouhé době dostala chuť na svůj tvarohový cheesecake s vločkovým korpusem, ale říkala jsem si, že by to chtělo zase trochu změnu. Tak mě můj skvělý manžel přivedl k myšlence udělat takovouto dvoubarevnou verzi. 🙂

Tvarohová náplň se jen rozplývá na jazyku a ta kakaová část chutná úplně jak čokoládový termix z mých mladých let :-), takže i trocha nostalgie :-). A vločkový korpus lehce chutná po oříškách.

Zkrátka a dobře to musíte vyzkoušet. 🙂

A vyzkoušet můžete i Podzimní cheesecake z dýně Hokaido nebo Tvarohovo-smetanový dezert.

Základní informace
  • příprava: 15 minut
  • pečení: 45 minut
  • 12 porcí
  • 9 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 80g másla
  • 170g ovesných vloček
  • 1 vejce
Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 500g tvarohu (v alobalu)
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • 2 vejce
  • 70g cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • 250ml mléka
  • 150g másla
  • 25g kakaa holandského typu
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
zebrovany_cheesecake_SMALL2
Postup přípravy
  1. Ze změklého másla (80g), rozemletých vloček a 1 vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.

  2. Troubu si předehřejeme na 160°C.

  3. Poté vyválíme nebo vymačkáme těsto do máslem vymazané koláčové formy. A dáme ještě do lednice vychladit.

  4. Připravíme si náplň, smícháme tvarohy, cukr, pudink, 2 vejce a šťávu z citronu.

  5. Poté zašleháváme rozpuštěné máslo (150g) s mlékem, dokud není směs hladká. 

  6. Směs by se měla dát nalít, ale nemá být zase úplně tekutá. Konzistence takové řidší kaše.
  7. Tvarohovou náplň si rozdělíme na dvě poloviny. A do jedné poloviny ještě zašleháme kakao.
  8. Pak už jen střídavě vrstvíme náplň na korpus. Začínáme s jednou naběračkou světlé, kterou dáme do středu formy a pak jednu naběračku tmavé, kterou vlijeme doprostřed světlé náplně, co už jsme si nalili jako první.
  9. Takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškerou náplň.
  10. Dáme péct na cca 45-50 minut, dokud tvarohová náplň nebude zlatavá a tuhá.

  11. Zdobit můžeme ovocem nebo jenom pocukrovat.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Máslo 230 1,8 1,8 188,6 7054 35,9
Ovesné vločky 170 100,3 23,8 11,9 2647 4,4
Vejce 150 1,4 18 15 948 7,5
Tvaroh v alobalu 500 18,5 85 2,5 2000 34
Tvaroh ve vaničce 250 10 30 0,8 708 18
Vanilkový pudink 37 32,3 0,1 0 548 3
Cukr 70 70 0 0 1169 2,8
Šťáva z citronu 45 3,2 0,2 0 54 2,7
Mléko 250 12,5 7,5 5 495 3
Kakao 25 4,3 6,3 3,5 365 6
Celkem 1727 249,9 166,5 223,8 15623 111,3
  v 1 porci 143,9 20,8 13,9 18,7 1301,9 9,3
  ve 100g 100 14,5 9,6 13 904,6 6,4
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *