Tvarohovo_tunakova_pomazanka

Také milujete pomazánky?

Na jednu takovou mám pro Vás recept!

Vzpomněla jsem si nedávno na svá školní léta a také na rybí pomazánku, kterou jsme dostávali k svačině. Nevím jak Vy, ale já nikdy neměla problém s jídlem ve školce ani ve škole. Nejspíš jsem měla štěstí na dobré kuchaře. 🙂 A tak vznikl recept na tuto tuňákovou pomazánku.

Tato pomazánka je skvělá jak k snídani tak i k svačině. Navíc má velmi dobré nutriční hodnoty, pokud pomazánku doplníte jako já o žitný chléb bude se hodit do zdravého jídelníčku.

Zkusit můžete také pikantní pomazánku z červené řepy nebo z pečeného kuřete. 😉

Základní informace
  • příprava: 5 minut
  • 2 porce
  • 31 Kč / porci
Ingredience
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 125g měkkého tvarohu
  • 1 lžíce žervé
  • 1/2 menší cibule
  • 2 menší kyselé okurky
Obtížnost přípravy
Obtížnost 5%
Postup přípravy
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Stejně tak nakrájíme i kyselé okurky.
  2. Do misky dáme scezeného tuňáka. Přidáme tvaroh, lžíci žervé (můžete nahradit klasickým máslem, ale nedoporučuji to, zvedla by se hodnota tuků), nakrájenou cibuli a okurky.
  3. Vše promícháme a můžeme podávat. 

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Tuňák ve vlastní šťávě 130 0 33,8 1 621 45
Tvaroh 125 5 15 0,4 354 9
Žervé 30 1,8 1,8 4,8 227 4,9
Cibule 35 3,2 0,4 0,1 64 0,4
Kyselé okurky 25 1,5 0,1 0 30 1,7
Celkem 345 11,5 51,1 6,3 1296 61
  v 1 porci 172,5 5,7 25,5 3,2 647,9 30,5
  ve 100g 100 3,3 14,8 1,8 375,6 17,7
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *