Tresnova_bublanina

Sezóna třešní je tady...

No a co to pro nás znamená? 🙂 Že si upečeme jak jinak než bublaninu.

Na internetu můžete najít velkou spoustu receptů na tuto tradiční buchtu s drobným ovocem. Já Vám jí dnes představím trochu jinak. S použitím sýru cottage. Dodává bublanině jakousi svěžest a hlavně vláčnost. To znamená, že to není taková dusivka jako klasika, kterou znáte 🙂

Sýr cottage je přírodní a nezrající tvarohový sýr, který je známý především svou hrudkovitou konzistencí. Dá se využít jak ve studené tak v teplé kuchyni. Pro své nutriční hodnoty je výbornou volbou do redukčního jídelníčku.

Tady na blogu nebo i na mém instagramu se s ním určitě ještě setkáte. 🙂

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 15 minut
  • 12 porcí
  • 8 Kč / porci
Ingredience
  • 3 vejce
  • 200g cottage
  • 120g hladké špaldové mouky
  • 20g cukru
  • 100ml slunečnicového oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 300g třešní nebo jiného drobného ovoce
Obtížnost přípravy 15%
Postup přípravy
  1. Cottage sýr rozmixujeme spolu s celými vejci a vylejeme do mísy.
  2. Přidáme cukr, vanilkový cukr a olej. Pořádně promícháme.
  3. Zašleháme do těsta prosátou mouku s práškem do pečiva.
  4. Do pekáčku vyloženým pečícím papírem nalijeme těsto a rozetřeme ho do všech rohů.
  5. Hustě posypeme ovocem. Kdo chce může si třešně vypeckovat. Já osobně se s tím nezdržuji a radši opatrně jíme 🙂
  6. Pak už jen vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 15 minut dokud není povrch zlatavý a těsto se nám nelepí na špejli.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 

Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Vejce 150 1,4 18 15 948 7,5
Cottage 200 6 22 12 910 19
Špaldová mouka 120 76,8 16,8 3,6 1789 13
Cukr 20 20 0 0 334 0,8
Slunečnicový olej 100 0,1 0,1 100 3754 4,3
Vanilkový cukr 20 19,6 0 0 337 3,9
Kypřící prášek do pečiva 20 0,4 0 0 7 5,8
Třešně 300 42 2,7 1,2 813 35,7
Celkem 930 166,3 59,6 131,8 8892 90
  v 1 porci 77,5 13,9 5 11 741 7,5
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

2 komentáře

Věrka · 24. 6. 2018 v 21:00

Hned o víkendu jsme to vyzkoušeli. Musím říct, že je to příjemná změna. Bublanina byla krásně vláčná a měla jemnou chuť. Už asi nikdy nebudu péct klasickou bublaniku!

Děkuji za tento úžasný recept! 🙂 Moc se těším na další recepty

Verča · 25. 6. 2018 v 15:15

Věrko, moc děkuji za krásný komentář a jsem ráda, že Vám chutnalo 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí: