spenatove_livance

Po delší době přidávám opět recept pro naše malé lásky

Moje roční holčička konečně vzala na milost kousání a tak už nemusím všechno mixovat na kaši a  můžu se vyřádit :-). Naopak žádnou kaši už nechce ani vidět a chce se krmit pokud možno sama. Takže dnes to jsou tyto krásně barevné špenátové lívance, které si může vzít do ruky a baštit.

Určitě je oceníte i Vy například ke svačině. 😉 Můžete si je pro sebe ještě trochu vylepšit například nějakým sýrem nebo kořením. 😉

Vyzkoušet můžete také dětskou koprovku, která je vhodná od 8. měsíců.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 2-3 minuty
  • 4 porce
  • 2 Kč / porci
Ingredience
  • 50g špenátu
  • 1 vejce
  • 20g kuřecí šunky
  • 30g ovesných vloček
Obtížnost přípravy
Obtížnost 10%
Postup přípravy
  1. Špenát s vejcem a šunkou rozmixuji v mixéru na kaši.
  2. Postupně do špenátové kaše přisypávám rozemleté ovesné vločky do husté konzistence jako na lívance.
  3. Opékáme na pánvičce z každé strany cca 2 minutky. Já opékala na kousku másla, ale pokud máte dobrou pánev můžete i na sucho.
  4. Lívance jdou připravit samozřejmě i v troubě. 😉
  5. Pokud děláte lívance pro sebe, můžete si k nim přidat ještě čerstvou zeleninu a šunku, aby se navýšil příjem bílkovin.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Špenát 50 1,5 1 0,2 53 1,9
Vejce 50 0,5 6 5 316 2,5
Šunka kuřecí 20 0,1 3,2 0,1 59 3,3
Ovesné vločky 30 17,7 4,2 2,1 467 0,8
Celkem 150 19,7 14,4 7,4 895 8,5
  v 1 porci 37,5 4,9 3,6 1,9 223,7 2,1
  ve 100g 100 13,2 9,6 4,9 596,6 5,6
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *