spanelsky_ptacek_SMALL

Dneska jsem si pro Vás připravila českou klasiku trochu jinak. Španělský ptáček z kuřecích prsou s naprosto vymazlenou omáčkou.

Náplně se různí, někdo dává vařené vejce, někdo třeba i petržel. Takže si náplň když tak upravte podle vlastních preferencí nebo co zrovna najdete v lednici. 🙂

Jako přílohu doporučuji vařenou rýži a pokud zrovna nedržíte dietu hodí se i houskový knedlík.

Vyzkoušejte také Poctivou domácí bramboračku nebo Slaný celozrnný koláč se špenátem.

Základní informace
  • příprava: 15 minut
  • pečení: 30-45 minut
  • 4 porce
  • 18 Kč / porci
Ingredience
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 pikantní klobása
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 2 střední kyselé okurky
  • 4 lžíce hořčice
  • 1 lžička škrobu pro přípravu masitých pokrmů
  • 300-500ml vývaru
  • sůl, pepř
Obtížnost přípravy
Obtížnost 40%
Postup přípravy
  1. Jako první si oloupeme cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme na měsíčky a mrkev na proužky.
  2. Stejně tak nakrájíme klobásu a kyselé okurky na přibližně stejně velké proužky.
  3. Kuřecí prsa si rozkrojíme, přikryjeme igelitovým sáčkem a rozklepeme. Abychom měli dostatečně velkou placku na zabalené ptáčků.
  4. Kuřecí plátky osolíme a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí.
  5. Na každý plátek přijde jeden měsíček cibule, jeden proužek mrkve, okurky a klobásy. Náplň dáváme na namazanou stranu masa.
  6. Opatrně zabalíme a zajistíme párátky.
  7. Zabalené ptáčky vložíme do zapékací mísy a vršky ptáčků ještě potřeme lehce hořčicí.
  8. Mezi ptáčky přihodíme cibuli, mrkev a klobásu co nám zbyla z náplně. A zalijeme vývarem.
  9. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 45 minut. Během pečení kontrolujeme a případně přilijeme ještě vývar.
  10. Po upečení vyndáme ptáčky a uchováme je v teple, vyndáme i klobásu.
  11. Šťávu se zbylou zeleninou tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
  12. V malé skleničce rozpustíme lžičku škrobu s vodou a přilijeme do omáčky. Tím se nám šťáva krásně zahustí. Můžeme ještě přisolit podle chuti.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Kuřecí prsa 480 0 110,4 4,8 2213 52,3
Klobása 120 2,4 16,8 28,8 1423 10,8
Mrkev 120 8,4 1,2 0,3 178 3
Cibule 90 8,1 0,9 0,2 164 1,1
Kyselá okurka 60 3,6 0,2 0,1 71 4
Hořčice 40 2,8 2,4 2 167 0,7
Škrob 10 8,4 0 0 143 1,2
Celkem 920 33,7 131,9 36,1 4359 73
  v 1 porci 230 8,4 33 9 1089,9 18,3
  ve 100g 100 3,7 14,3 3,9 473,8 7,9
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *