skoricove_trojlistky

Myslela jsem, že sérii vánočního cukroví už zakončím, ale jelikož jste si jí velice oblíbily, řekla jsem si, že pro Vás ještě nějaké cukroví udělám a nafotím. 🙂

Když jsem se koukla na svou sbírku již upečeného cukroví, přemýšlela jsem, která chuť mi ještě chybí. A byla to skořice. Kořeněná a lehce nahořklá chuť. 🙂 

Tyto skořicové trojlístky jsou zcela bez cukru, někdy můžete najít skořicové cukroví právě v cukru  obalené, to jsem já nechtěla, takže toto skořicové cukroví je doplněné pouze o vlašské ořechy. Pokud chcete, můžete ho i slepovat oblíbeným krémem.

Další inspiraci na vánoční cukroví můžete načerpat z předešlých receptů například na velmi oblíbené Hříšně čokoládové košíčky nebo třeba na Nepečená kávová zrna a určitě překvapíte i netradičními Čínskými čtverečky s mandlemi.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 10-15 minut
  • 40 porcí
  • 3 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 200g hladké mouky
  • 150g másla
  • 8 lžiček skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 bílek
  • cca 15g vlašských ořechů
Obtížnost přípravy
Obtížnost 15%
Postup přípravy
  1. Z mouky, másla, skořice a vanilky, kterou můžete i vynechat nebo nahradit vanilkovým cukrem (pak už ale recept nebude bez cukru), vypracujeme těsto.
  2. Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici odležet aspoň hodinku.
  3. Na pomoučněném vále těsto vyválíme na cca 3mm placku. Vykrajujeme tvary dle libosti. Já zvolila trojlístky.
  4. Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Před pečením ještě potřeme tvary lehce prošlehaným bílkem a posypeme namletými vlašskými ořechy.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 10-15 minut. 
  7. Těsto je dost hnědé tak dávejte pozor, aby se nepřipálilo. To zda je cukroví správně upečené poznáme na spodní straně. Pokud je zespodu tak akorát hnědé spíš zlatavé, můžeme ho vyndat z trouby. 
  8. Cukroví skladujeme v uzavíratelné nádobě v chladu. Mělo by se nechat aspoň týden proležet.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Hladká mouka 200 146 24 4 2932 1,8
Máslo 150 1,2 1,2 123 4601 23,4
Skořice 30 24 1,2 0,6 450 12
Vanilkový lusk 4 0,5 0 0 48 60
Bílek 30 0,2 3,3 0,1 61 1,1
Vlašské ořechy 15 2,1 2,4 9,5 434 4,3
Celkem 429 174 32,1 137,1 8525 102,6
  v 1 porci 10,7 4,4 0,8 3,4 312,1 2,6
  ve 100g 100 40,6 7,5 32 1987,3 23,9
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *