donuty_z_kokosove_mouky_SMALL

Dezerty z kokosové mouky jsou vždycky jistota, když chcete něco sladkého a chcete to hned :-). Je to totiž pokaždé rychlovka.

Stejně je to i s těmito skořicovými donuty. Pokud nemáte formu na donuty nevadí, můžete si udělat mini muffinky nebo udělat trošku hustší konzistenci a cukrářským pytlíkem tvořit donuty rovnou na plech.

Vyzkoušejte i další recepty z kokosové mouky, jako například Sušenky z kokosové mouky, Arašídové brownie z kokosové mouky nebo Tvarohové knedlíčky s jahodami.

Základní informace
Ingredience
Obtížnost přípravy
Obtížnost 15%
donuty_z_kokosove_mouky_SMALL3
Postup přípravy
  1. V jedné míse smícháme všechny suché ingredience, kromě cukru.
  2. V druhé misce vyšleháme vejce s cukrem a přidáme i rozpuštěný kokosový olej.
  3. Vlhké ingredience vlijeme k těm suchým a dobře promícháme, těsto bude mít hodně hustou konzistenci.
  4. Nakonec vmícháváme postupně teplou vodu, až bude konzistence tekutější.
  5. Formu na donuty si vymažeme olejem a začneme plnit.
  6. Nejlépe se to dělá cukrářským sáčkem.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 10-15minut podle velikosti donutů.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Kokosová mouka 65 29,3 12,8 8 1002 23,4
Vejce 100 0,9 12 10 632 5
Prášek do pečiva 5 0,1 0 0 2 1,5
Cukr 30 30 0 0 501 1,2
Skořice 3 2,4 0,1 0,1 45 1,2
Kokosový olej 30 0 0,1 29,7 1117 18
Celkem 233 62,8 25 47,8 3299 50,3
  v 1 porci 29,1 7,8 3,1 6 412,3 6,3
  ve 100g 100 26,9 10,7 20,5 1415,7 21,6
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *