rybi_prsty_v_kokosu_SMALL

Chtěli byste na Vánoce změnu, ale přesto si chcete dopřát rybu v trojobalu? Není problém! Zkuste to letos v kokosu. 😉 Dokonce i pro bezlepkáře je tento recept vhodný :-).

Já tentokrát obalovala tresku jako rybí prsty, ale kapr by šel určitě taky nebo třeba i halibut a štika.

Jako přílohu zvolte co libo, bramborový salát, bramborovou kaši nebo třeba hranolky, to už nechám na Vás :-).

Vyzkoušejte také Zapečený fenykl s pórkem a nivou nebo Farmářský masový koláč.

Základní informace
Ingredience
Obtížnost přípravy
Obtížnost 10%
Postup přípravy
  1. Tresku očistíme a osušíme. Nakrájíme na prsty nebo menší kousky.
  2. Rybu také osolíme.
  3. Vejce rozšleháme se smetanou.
  4. Rybu namočíme do vejce se smetanou a následně obalujeme v kokosu. Nebojíme se trochu přimáčknout, aby dobře držel a hned neopadal.
  5. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.
  6. Před podáváním můžeme zakapat citronem.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Treska 400 0 60 2 1164 100
Vejce 50 0,5 6 5 316 2,5
Smetana 100 3 2 31 1237 10
Kokos 200 48 12 128 5862 27,6
Celkem 750 51,5 80 166 8579 140,1
  v 1 porci 187,5 12,9 20 41,5 2144,8 35
  ve 100g 100 6,9 10,7 22,1 1143,9 18,7
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *