dynovy_cheesecake

Podzim je v plném proudu a k podzimu neodmyslitelně patří i Halloween a dýně. Rozhodla jsem se pro Vás připravit pár podzimních receptů právě z dýně. Konkrétně z dýně Hokaido.

Věděli jste, že dýně Hokaido je přímo vitamínová bomba? Obsahuje například vápník, hořčík, fosfor, draslík, vápník, betakaroten a vitamíny A, B a C.

Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních potížích, při poruchách ledvin a srdečních potížích. Má také močopudné účinky.

A dnešní první dýňový recept je na cheesecake. Jak jinak než s mým oblíbeným vločkovým korpusem, který jsem už použila v receptu na klasický cheesecake. Tento koláč není skoro vůbec sladký, takže pokud máte rádi hodně sladké přicukrujte si ho. 😉

Základní informace
  • příprava: 20 minut
  • pečení: 40 minut
  • 8 porcí
  • 14 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 170g namletých ovesných vloček
  • 80g másla
  • 1 vejce
Ingredience na náplň
  • 250g tvarohu (v alobalu)
  • 500g tvarohu (ve vaničce)
  • 2 vejce
  • 100g dýňového pyré z Hokaida
  • 150g másla
  • 1 vanilkový pudink
  • (40g cukru/medu/sirupu/melasy)
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Ze změklého másla, rozemletých vloček a vejce vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do lednice ztuhnout.

  2. Troubu si předehřejeme na 160°C.

  3. Poté vyválíme nebo vymačkáme těsto do máslem vymazané koláčové formy. A dáme ještě do lednice vychladit.

  4. Připravíme si náplň, smícháme tvarohy, pudink, 2 vejce a dýňové pyré, které připravíme jednoduše tak, že dýni oloupeme a nakrájenou na kostičky uvaříme a následně rozmixujeme s troškou vody. Pokud chceme sladší směs, tak přidáme sladidlo dle obliby.

  5. Poté zašleháváme rozpuštěné máslo dokud není směs hladká. Pokud by směs byla moc hustá přidejte trochu mléka. 

  6. Náplň nalijeme na připravený korpus a dáme péct na cca 45-50minut dokud tvarohovo-dýňová náplň nebude zlatavá a tuhá.

  7. Zdobit můžeme šlehačkou nebo jen tak pocukrovat.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Ovesné vločky 170 100,3 23,8 11,9 2647 4,4
Máslo 230 1,8 1,8 188,6 7054 35,9
Vejce 150 1,4 18 15 948 7,5
Tvaroh v alobalu 250 9,3 42,5 1,3 1000 17
Tvaroh ve vaničce 500 20 60 1,5 1415 36
Dýně Hokaido 100 9 2 0,2 155 1,4
Vanilkový pudink 37 32,2 0,1 0 548 3
Cukr 40 40 0 0 668 1,6
Celkem 1477 214 148,3 218,5 14435 106,8
  v 1 porci 184,6 26,7 18,5 27,3 1804,4 13,3
  ve 100g 100 14,5 10 14,8 977,3 7,2
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *