parky_testicko_SMALL

Rychle hotové občerstvení pro Vás i Vaše hosty! Kukuřičné těstíčko je hotové za chvilku. 

Párečky můžete podávat s klasickým kečupem a hořčicí nebo jinou omáčkou podle Vaší chuti. Nejlépe samozřejmě chutnají ještě teplé a křupavé. 😉

Až budete příště sledovat třeba hokej neotevírejte  si už pytlík brambůrků, ale udělejte si tyto párečky. Budete se olizovat i za ušima. 🙂

Další tip na občerstvení: Plněné tortilové kapsy nebo Kuřecí Buffalo dip

Základní informace
Ingredience
Obtížnost přípravy
Obtížnost 10%
Postup přípravy
  1. Párky nakrájíme na zhruba 5 cm kousky.
  2. Připravíme si těstíčko. Smícháme postupně všechny suché suroviny a pak zašleháme mokré.
  3. Vznikne tužší těsto asi jako na naše lívance.
  4. Těstíčko přelijeme do užší sklenice nebo hrnku. Aby se nám v něm lépe obalovaly párečky.
  5. Ve vysokém hrnci si rozpálíme tuk na smažení.
  6. Vezmeme kousek párku a napíchneme ho na párátko nebo na špejli. Takto připravený páreček namočíme v těstíčku, aby se celý obalil a pak už ho jen vhodíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.
  7. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce, aby se vysál přebytečný tuk.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Hladká mouka 68 49,6 8,2 1,4 997 0,6
Kukuřičná mouka 68 43,5 8,8 1,4 979 3,9
Cukr 30 30 0 0 501 1,2
Kypřící prášek do pečiva 12 0,2 0 0 4 3,5
Vejce 50 0,5 6 5 316 2,5
Máslo 60 0,5 0,5 49,2 1840 9,4
Mléko 60 3 1,8 1,2 119 0,7
Párky 200 2 26 46 2202 24
Celkem 548 129,4 51,3 104,1 6958 45,8
  v 1 porci 36,5 8,6 3,4 6,9 463,9 3,1
  ve 100g 100 23,6 9,4 19 1269,7 8,4
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *