nepeceny_jahodovy_cheesecake_SMALL1

Skvělý nepečený cheesecake, který je navíc bez přidaného cukru. To je sázka na jistotu. 😉

Já už takový nepečený dezert dlouho nedělala a tak jsem chtěla vymyslet něco opět bez cukru a tak jsem využila ještě jahody co jsem si v létě schovala v mrazáku. Dopadlo to báječně a dort se u nás neohřál ani do večera. 🙂

Vyzkoušejte také Fitness nepečený dort nebo Podzimní cheesecake z dýně Hokaido.

Základní informace
  • příprava: 15 minut
  • chlazení: 120 minut
  • 12 porcí
  • 14 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 180g ovesných vloček
  • 80g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce medu
  • cca 50 mil vody
Ingredience na tvarohovou náplň
  • 750g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 1 a 1/2 balení želanitového ztužovače za studena
Ingredience jahodovou náplň
  • cca 350g jahod
  • 1/2 balení želatinového ztužovače za studena
  • 2 lžíce vody
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Jako první si připravíme korpus. Do mixéru nasypeme ovesné vločky, kokos, med a začneme se dvěma lžícemi vody.
  2. Vše spolu dokladně promixujeme a zkontrolujeme strukturu. Pokud je směs lehce lepivá a drží pohromadě máme hotovo. Pokud je ještě příliš sypká přidáme ještě trochu vody a opět promixujeme.
  3. Směs na korpus vysypeme do dortové formy, jejíž dno jsme si vyložili pečícím papírem. Pořádně ho na dně umačkáme a dáme mezitím do lednice.
  4. Jahody (čerstvé nebo mražené) dáme do hrnce přidáme dvě lžíce vody a za stálého míchání necháme rozvařit. Hotové jahody pak necháme vychladnout.
  5. Na tvarohovou směs si smícháme tvaroh s želatinovým ztužovačem za studena, který připravíme podle návodu.
  6. Tvarohovou směs nalijeme na korpus a dáme zase na chvíli do lednice.
  7. Do rozvařených jahod nasypeme zbylou půlku želatinového ztužovače a dobře promícháme a nalijeme na tvarohovou vrstvu. Opět dáme do lednice a necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout. Nejlépe ovšem přes noc.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Ovesné vločky 180 106,2 25,2 12,6 2803 4,6
Kokos 80 19,2 4,8 51,2 2345 11
Med 10 8 0 0 139 2,2
Tvaroh 750 30 90 2,3 2123 54
Želatinový ztužovač za studena 100 79,3 16,5 0 1608 49,8
Jahody 350 21 2,8 1,3 515 39,9
Celkem 1470 263,7 139,3 67,3 9531 161,6
  v 1 porci 122,5 22 11,6 5,6 794,3 13,5
  ve 100g 100 17,9 9,5 4,6 648,4 11
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *