
Skvělý nepečený cheesecake, který je navíc bez přidaného cukru. To je sázka na jistotu. 😉
Já už takový nepečený dezert dlouho nedělala a tak jsem chtěla vymyslet něco opět bez cukru a tak jsem využila ještě jahody co jsem si v létě schovala v mrazáku. Dopadlo to báječně a dort se u nás neohřál ani do večera. 🙂
Vyzkoušejte také Fitness nepečený dort nebo Podzimní cheesecake z dýně Hokaido.
Základní informace
- příprava: 15 minut
- chlazení: 120 minut
- 12 porcí
- 14 Kč / porci
Ingredience na korpus
- 180g ovesných vloček
- 80g strouhaného kokosu
- 1 lžíce medu
- cca 50 ml vody
Ingredience na tvarohovou náplň
- 750g měkkého tvarohu (ve vaničce)
- 1 a 1/2 balení želanitového ztužovače za studena
Ingredience jahodovou náplň
- cca 350g jahod
- 1/2 balení želatinového ztužovače za studena
- 2 lžíce vody
Obtížnost přípravy
Obtížnost
25%
Info
Dávka je dělaná pro dortovou formu o průměru 25cm.
Postup přípravy
- Jako první si připravíme korpus. Do mixéru nasypeme ovesné vločky, kokos, med a začneme se dvěma lžícemi vody.
- Vše spolu dokladně promixujeme a zkontrolujeme strukturu. Pokud je směs lehce lepivá a drží pohromadě máme hotovo. Pokud je ještě příliš sypká přidáme ještě trochu vody a opět promixujeme.
- Směs na korpus vysypeme do dortové formy, jejíž dno jsme si vyložili pečícím papírem. Pořádně ho na dně umačkáme a dáme mezitím do lednice.
- Jahody (čerstvé nebo mražené) dáme do hrnce přidáme dvě lžíce vody a za stálého míchání necháme rozvařit. Hotové jahody pak necháme vychladnout.
- Na tvarohovou směs si smícháme tvaroh s želatinovým ztužovačem za studena, který připravíme podle návodu.
- Tvarohovou směs nalijeme na korpus a dáme zase na chvíli do lednice.
- Do rozvařených jahod nasypeme zbylou půlku želatinového ztužovače a dobře promícháme a nalijeme na tvarohovou vrstvu. Opět dáme do lednice a necháme minimálně dvě hodiny ztuhnout. Nejlépe ovšem přes noc.
Dobrou chuť!
Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.
Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience | Množství [g] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | Energie [kJ] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|---|---|---|
Ovesné vločky | 180 | 106,2 | 25,2 | 12,6 | 2803 | 4,6 |
Kokos | 80 | 19,2 | 4,8 | 51,2 | 2345 | 11 |
Med | 10 | 8 | 0 | 0 | 139 | 2,2 |
Tvaroh | 750 | 30 | 90 | 2,3 | 2123 | 54 |
Želatinový ztužovač za studena | 100 | 79,3 | 16,5 | 0 | 1608 | 49,8 |
Jahody | 350 | 21 | 2,8 | 1,3 | 515 | 39,9 |
Celkem | 1470 | 263,7 | 139,3 | 67,3 | 9531 | 161,6 |
  v 1 porci | 122,5 | 22 | 11,6 | 5,6 | 794,3 | 13,5 |
  ve 100g | 100 | 17,9 | 9,5 | 4,6 | 648,4 | 11 |
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.
0 komentářů