
Abychom si odpočinuli trochu od toho vánočního cukroví, tak si dnes uděláme nepečený cheesecake. I když to cukroví tak úplně neopustíme, protože perníčky tvoří část korpusu. 🙂
Pokud Vám po Vánocích tedy nějaké perníčky zbydou a nebudete vědět kam s nimi, mám pro Vás skvělý tip na dezert.
Nutričně vychází velmi dobře což po Vánocích určitě každý ocení. 🙂
A pokud jste milovníky cheesecaků, tak vyzkoušejte i tento skvělý Dýňový a nebo Tvarohový s vločkovým korpusem.
Základní informace
- příprava: 25 minut
- 12 porcí
- 21 Kč / porci
Ingredience na korpus
- 70g perníčků
- 90g sušených a vypeckovaných datlí (asi 16ks)
- 35d mandlí
- 3 lžíce javorového sirupu
- 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Ingredience na náplň
- 250g měkkého tvarohu ve vaničce
- 500g tvaroho v alobalu
- 6g perníkového koření
- 250ml mléka
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 1 vanilkový lusk
Obtížnost přípravy
Obtížnost
25%
Info
Dávka je dělaná pro dortovou formu o průměru 25cm.
Postup přípravy
- Do mixéru vložíme perníčky, vypeckované datle a mandle. Zalijeme javorovým sirupem a rozpuštěným kokosovým olejem.
- Mixujeme dokud nám nevznikne hustá hmota, která drží pohromadě.
- Perníčkový základ namačkáme na dno dortové formy a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout a mezi tím si připravíme náplň.
- V misce smícháme oba druhy tvarohu. Přidáme mléko a perníkové koření. Můžete přidat i vanilkový lusk nebo vanilkový cukr. Pokud máte rádi sladké, doslaďte si podle chuti.
- Dobře promícháme, můžeme si pomoct i šlehačem a přidáme ztužovač, který připravíme podle návodu.
- Náplň navrstvíme na korpus a uhladíme. Dáme opět do lednice ztuhnout minimálně na 3 hodiny.
- Hotový cheesecake můžeme dozdobit dalšími perníčky.
Dobrou chuť!
Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.
Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience | Množství [g] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | Energie [kJ] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|---|---|---|
Perníčky | 70 | 52,5 | 5,6 | 2,1 | 1085 | 49 |
Datle | 90 | 58,1 | 2,1 | 0 | 1084 | 9 |
Mandle | 35 | 3,5 | 8,4 | 18,9 | 914 | 9,5 |
Javorový sirup | 25 | 16,5 | 0 | 0 | 273 | 32,5 |
Kokosový olej | 10 | 0 | 0 | 9,9 | 372 | 6 |
Perníkové koření | 6 | 4,5 | 0,3 | 0,2 | 115 | 5 |
Mléko | 250 | 12,5 | 7,5 | 5 | 495 | 3 |
Tvaroh v alobalu | 500 | 18,5 | 85 | 2,5 | 2000 | 34 |
Měkký tvaroh | 250 | 10 | 30 | 0,8 | 708 | 18 |
Ztužovač | 50 | 39,7 | 8,3 | 0 | 804 | 24,9 |
Vanilkový lusk | 4 | 0,5 | 0 | 0 | 48 | 60 |
Celkem | 1290 | 216,2 | 147,1 | 39,4 | 7897 | 250,8 |
  v 1 porci | 107,5 | 18 | 12,3 | 3,3 | 658,1 | 20,9 |
  ve 100g | 100 | 16,8 | 11,4 | 3,1 | 612,2 | 19,4 |
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.
0 komentářů