IMG_2974

Abychom si odpočinuli trochu od toho vánočního cukroví, tak si dnes uděláme nepečený cheesecake. I když to cukroví tak úplně neopustíme, protože perníčky tvoří část korpusu. 🙂

Pokud Vám po Vánocích tedy nějaké perníčky zbydou a nebudete vědět kam s nimi, mám pro Vás skvělý tip na dezert.

Nutričně vychází velmi dobře což po Vánocích určitě každý ocení. 🙂

A pokud jste milovníky cheesecaků, tak vyzkoušejte i tento skvělý Dýňový a nebo Tvarohový s vločkovým korpusem

Základní informace
  • příprava: 25 minut
  • 12 porcí
  • 21 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 70g perníčků
  • 90g sušených a vypeckovaných datlí (asi 16ks)
  • 35d mandlí
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu ve vaničce
  • 500g tvaroho v alobalu
  • 6g perníkového koření
  • 250ml mléka
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 1 vanilkový lusk
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Do mixéru vložíme perníčky, vypeckované datle a mandle. Zalijeme javorovým sirupem a rozpuštěným kokosovým olejem.
  2. Mixujeme dokud nám nevznikne hustá hmota, která drží pohromadě.
  3. Perníčkový základ namačkáme na dno dortové formy a uhladíme. Dáme do lednice ztuhnout a mezi tím si připravíme náplň.
  4. V misce smícháme oba druhy tvarohu. Přidáme mléko a perníkové koření. Můžete přidat i vanilkový lusk nebo vanilkový cukr. Pokud máte rádi sladké, doslaďte si podle chuti.
  5. Dobře promícháme, můžeme si pomoct i šlehačem a přidáme ztužovač, který připravíme podle návodu.
  6. Náplň navrstvíme na korpus a uhladíme. Dáme opět do lednice ztuhnout minimálně na 3 hodiny.
  7. Hotový cheesecake můžeme dozdobit dalšími perníčky.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Perníčky 70 52,5 5,6 2,1 1085 49
Datle 90 58,1 2,1 0 1084 9
Mandle 35 3,5 8,4 18,9 914 9,5
Javorový sirup 25 16,5 0 0 273 32,5
Kokosový olej 10 0 0 9,9 372 6
Perníkové koření 6 4,5 0,3 0,2 115 5
Mléko 250 12,5 7,5 5 495 3
Tvaroh v alobalu 500 18,5 85 2,5 2000 34
Měkký tvaroh 250 10 30 0,8 708 18
Ztužovač 50 39,7 8,3 0 804 24,9
Vanilkový lusk 4 0,5 0 0 48 60
Celkem 1290 216,2 147,1 39,4 7897 250,8
  v 1 porci 107,5 18 12,3 3,3 658,1 20,9
  ve 100g 100 16,8 11,4 3,1 612,2 19,4
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *