mrkev_sus_SMALL

Opět tu mám něco pro děti. Mrkvové hromádky, které jsou sladké a jsou bez lepku. 🙂 

Naší malé princezně moc chutnají a nemůže se jich nabažit. Vím, že takhle do ní zeleninu dostanu. 😉 A pochutnají si i dospělí.

Dokonce Vám dětičky můžou pomoci tvarovat a pokud je to bude bavit, doporučuji Vám navštívit dětské kurzy vaření Chefparade. Nejen, že se naučíte s dětmi spoustu nových receptů, ale bude to pro Vás i společná zábava a strávený čas. 🙂

Jako další oblíbený dětský recept můžete vyzkoušet Špenátové lívance.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 20 minut
  • 20 porcí
  • 1 Kč / porci
Ingredience
  • 200g mrkve
  • 100g bezlepkové mouky na přípravu cukroví a sušenek
  • 20g másla
Obtížnost přípravy
Obtížnost 10%
Postup přípravy
  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno.
  2. K nastrouhané syrové mrkvi přidáme bezlepkovou mouku a rozpuštěné máslo.
  3. Zpracujeme v kompaktní těsto.
  4. Z těsta tvarujeme bud placičky, kuličky nebo hromádky, podle vlastní fantazie.
  5. Já například použila plastovou odměrku velikosti polévkové lžíce, do které jsem těsto natlačila a pak vyklopila.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Mrkev 200 14 2 0,4 296 5
Bezlepková mouka 100 83 2,6 0,5 1495 12,9
Máslo 20 0,2 0,2 16,4 613 3,1
Celkem 320 97,2 4,8 17,3 2404 21
  v 1 porci 16 4,9 0,2 0,9 120,2 1,1
  ve 100g 100 30,4 1,5 5,4 751,4 6,6
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.
Kategorie: Pro děti

2 komentáře

Barbora · 21. 9. 2019 v 13:52

Dobrý den, jak dlouho vydrží dobré, prosím? Potřebuji je upéci 2 dny předem. Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Barbora

    Verča · 23. 9. 2019 v 17:15

    Dobrý den, pokud je uchováte v suchu a v chladu tak budou ještě dobré, samozřejmě čerstvé jsou nejlepší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí: