mrkvova_rolada_SMALL2

Dezert, po kterém se u Vás doma jenom zapráší? Zkuste mrkvovou roládu. Je velmi snadná, lahodná a díky citronovému krému i osvěující.

Korpus z nasládlé mrkve a lehce kyselý citronový krém. To prostě musíte zkusit! Garantuji Vám, že nezůstanete jenom u jednoho kousku.

Vyzkoušejte také Dýňovou roládu s tvarohovým krémem nebo Fitness roládu s vanilkovým krémem.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 15 minut
  • 10 porcí
  • 5 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 3 větší mrkve (cca 300g)
  • 100g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 45g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 1 vanilkový cukr
  • 40g másla
  • kůra z jednoho citronu
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Ve větší míse vyšleháme celá vejce s cukrem do světlé pěny.
  2. V druhé míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva a kořením.
  3. K vaječné pěně opatrně vmícháme suché ingredience a na úplný závěr vmícháme I nastrouhanou mrkev.
  4. Na plech vyložený pečícím papírem si těsto rozetřeme. A pečeme v předem vyhřáté troubě na 175°C cca 10-15 minut.
  5. Po upečení necháme chvilku vychladnout. Stačí tolik abychom mohli těsto vzít do ruky.
  6. Na pracovní desku si rozprostřeme bavlněnou utěrku, kterou dobře posypeme moučkovým cukrem. Na takto připravenou utěrku přemístíme upečené těsto, pečícím papírem nahoru, který opatrně sloupneme.
  7. Těsto na roládu opatrně i s utěrkou zarolujeme a necháme úplně vychladnout.
  8. Mezitím co nám těsto chladne si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny.
  9. Přidáme tvaroh a citronovou kůru a opět dobře prošleháme.
  10. Jakmile je těsto vychladlé, tak ho rozbalíme, potřeme krémem a opět stočíme do rolády.
  11. Necháme v lednici alespoň hodinu ztuhnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Mrkev 300 21 3 0,7 444 7,5
Hladká mouka 100 73 12 2 1466 0,9
Vejce 150 1,4 18 15 948 7,5
Skořice 5 4 0,2 0,1 75 2
Zázvor 1 0,7 0,1 0,1 15 0,1
Muškátový oříšek 1 0,4 0,1 0,4 21 1,5
Cukr 45 45 0 0 752 1,8
Tvaroh 250 10 30 0,8 708 18
Máslo 40 0,3 0,3 32,8 1227 6,2
Vanilkový cukr 20 19,6 0 0 337 3,9
Kypřící prášek do pečiva 10 0,2 0 0 3 2,9
Celkem 922 175,4 63,7 51,7 5992 49,4
  v 1 porci 92,2 17,5 6,4 5,2 599,2 4,9
  ve 100g 100 19 6,9 5,6 649,9 5,4
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

2 komentáře

Jan · 23. 5. 2020 v 16:03

Vypadá skvěle, určitě recept vyzkouším. Je lepší pečící papír vymazat?

    Verča · 24. 5. 2020 v 8:02

    Dobrý den, není potřeba, já také nevymazávala, ale pokud chcete mít jistotu určitě tím nic nezkazíte. 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *