babovka_SMALL2

Protože je o zdravé recepty zájem, přidávám další zajímavý kousek. Tentokrát na zdravou mandlovo-banánovou bábovku bez mouky a bez cukru. Samozřejmě nutričně vyváženou, aby se nám hodila do diety. 🙂

Mandle můžete vyměnit i za jiné Vámi oblíbené ořechy, ale myslím, že mandle se hodí asi úplně nejvíc. 😉

Vyzkoušejte také Kakaovo-kokosou bábovku bez mouky nebo Zdravé brownies s malinami.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 25-30 minut
  • 10 porcí
  • 6 Kč / porci
Ingredience
  • 1 větší banán
  • 1 vejce
  • 100g bílého jogurtu
  • lžička skořice
  • 140g mletých mandlí
  • prášek do pečiva
Obtížnost přípravy
Obtížnost 20%
Mandlovo-banánová bábovka bez mouky a cukru
Postup přípravy
  1. Banán rozmačkáme vidličkou nebo rovnou rozmixujeme se žloutkem.
  2. Bílek vyšleháme do tuhého sněhu zvlášť.
  3. Z banánu přidáme i jogurt a dobře promícháme. 
  4. Dochutíme skořicí podle chuti.
  5. Přisypeme mleté mandle smíchané s práškem do pečiva
  6. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.
  7. Bábovkovou formu si dobře vymažeme a vysypeme (já jsem moc pečlivá nebylo a proto se mi také trochu přilepila).
  8. Těsto nalijeme do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175°C na cca 30 minut.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Banán 120 26,4 1,2 0,3 473 3
Vejce 50 0,5 6 5 316 2,5
Bílý jogurt 100 4 10 0,2 239 12,1
Mandle 140 14 33,6 75,6 3654 37,8
Prášek do pečiva 12 0,2 0 0 4 3,5
Skořice 10 8 0,4 0,2 150 4
Celkem 432 53,1 51,2 81,3 4836 62,9
  v 1 porci 43,2 5,3 5,1 8,1 483,6 6,3
  ve 100g 100 12,3 11,9 18,8 1119,4 14,6
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *