makove_livance_SMALL1

Znáte banánové lívance? Nejspíš asi ano. Ale zkoušeli jste je zkombinovat s mletým mákem? 🙂

Lívance jsou krásně nadýchané, lehoučké a bez mouky, tudíž i bez lepku.

Mák obsahuje spoustu vlákniny a tak i lívance dobře zasytí :-).

K snídani můžete vyzkoušet i Banánové lívance ze sýra cottage nebo Skořicovou granolu s ořechy.

Základní informace
  • příprava: 5 minut
  • pečení: 10 minut
  • 1 porce
  • 8 Kč / porci
Ingredience
  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 15g mletého máku
Obtížnost přípravy
Obtížnost 10%
Postup přípravy
  1. Jako první si vejce rozdělíme na bílek a žloutek. 
  2. Bílek vyšleháme do tuhého sněhu.
  3. Banán se žloutkem rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši. Pokud nemáte mixér můžete banán rozmačkat i vidličkou, ale lívance nebudou mít tak krásnou konzistenci.
  4. Do banánové směsi přidáme mletý mák a dobře promícháme.
  5. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Spíš těsto jen překládáme.
  6. Lívance opékáme na pánvi buď na sucho pokud máte kvalitní pánev co se nepřipaluje nebo na kousku másla.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Banán 80 17,6 0,8 0,2 315 2
Vejce 50 0,5 6 5 316 2,5
Mák 15 1,2 3 6,3 330 3
Celkem 145 19,3 9,8 11,5 961 7,5
  v 1 porci 145 19,3 9,8 11,5 961 7,5
  ve 100g 100 13,3 6,8 7,9 662,9 5,2
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *