
Tento rok nás čeká spousta sportovních událostí a k tomu se vždycky hodí nějaké to občerstvení. A proto jsem si pro Vás připravila sérii s dobůtkama, které jsou pro takové fandění sportovcům ideální.
A jako první recept tu mám kuřecí dip. Jak už název napovídá tento dip je plný kuřecího masíčka a sýra. Je výborný k toritovým chipsům ať už kupovaným nebo domácím kukuřičným chipsům, na které jsem také připravovala recept. 😉
No a jestli patříte zrovna k těm co sport nesledují určitě si tento dip dejte alespoň k nějakému pěknému filmu. K tomuto občerstvení bude dobré jak vychlazené pivo tak i sklenka vína.
Základní informace
- příprava: 10 minut
- pečení: 10-15 minut
- 6 porcí
- 15 Kč / porci
Ingredience
- 180g kuřecích prsou
- 150g smetanového sýra
- 50g ostrého kečupu
- 50g eidamu 30%
- 2 lžíce worchestrové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 80g čedaru
- petržel na ozdobu
- chilli, sůl a pepř podle chuti
Obtížnost přípravy
Postup přípravy
- Nejprve si uvaříme kuřecí prso v mírně osolené vodě.
- Kuřecí prso po uvaření nakrájíme nebo vidličkou natrháme na kousky, které ještě dáme do misky a ručním šlehačem s metličkami prošleháme. Zní Vám to asi divně – šlehat maso, ale neojte se, naopak maso se tak krásně natrhá a rozdělí na jednotlivá vlákna.
- Ke kuřeti přidáme smetanový sýr, kečup, worchester, rozdrcený česnek a podle chuti dosolíme dopepříme nebo přidáme i chilli. Důkladně promícháme.
- Do dipu pak přimícháme nastrouhaný eidam (můžete použít jakýkoliv oblíbený sýr). A opět důkladně promícháme.
- Dip dáme do zapékací misky a navrch bohatě posypeme strouhaným čedarem. Takto už dáme do vyhřáté trouby a pečeme 10-15 minut dokud se sýr nerozteče a nezezlátne.
- Před servírováním ještě posypeme nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.
Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience | Množství [g] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | Energie [kJ] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|---|---|---|
Luřecí prsa | 180 | 0 | 41,4 | 1,8 | 830 | 19,6 |
Smertanový sýr | 150 | 7,5 | 9 | 57 | 2390 | 21,6 |
Kečup ostrý | 50 | 10,5 | 0,8 | 0,1 | 204 | 1,1 |
Worchester | 30 | 5,1 | 0,3 | 0,1 | 95 | 4,2 |
Česnek | 8 | 2 | 0,5 | 0 | 43 | 1 |
Čedar | 80 | 2,4 | 20,8 | 25,6 | 1365 | 20 |
Petržel | 10 | 0,9 | 0,4 | 0 | 24 | 6,6 |
Celkem | 558 | 28,7 | 80,1 | 88,6 | 5225 | 86,7 |
  v 1 porci | 93 | 4,8 | 13,4 | 14,8 | 870,8 | 14,4 |
  ve 100g | 100 | 5,1 | 14,4 | 15,9* | 936,4 | 15,5 |
0 komentářů