Kuře_s_citronem

Kuře a zase kuře. Dnes trochu po asijsku, na citrónu. A proč zrovna citrón?

Citron je bohatým zdrojem vitaminu C, obsahuje také pektin – vlákninu, která je velmi prospěšná pro správnou funkci tlustého střeva, také pomáhá odstraňovat nezdravé bakterie ve střevě. Pomáhá trávení a podporuje tvorbu žluči. Je výborným zdrojem kyseliny citrónové, draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku. Zabraňuje růstu a množení patogenních bakterií, které způsobují infekční nemoci. Pomáhá snižovat bolest a zánět kloubů a kolen, jelikož rozpouští kyselinu močovou. Má velký přínos i pro pokožku, zabraňuje tvorbě vrásek a akné. Účinně pomáhá proti onemocnění očí a udržuje oči zdravé.

Proto si neváhejte uvařit tuto dobrotu. Její chuť je krásné propojení sladké, kyselé a slané do vyvážené kombinace.

Základní informace
  • příprava: 15 minut
  • vaření: 15 minut
  • 2 porce
  • 30 Kč / porci
Ingredience
  • 300g kuřecích prsou
  • 5-6 lžic tmavé sójové omáčky
  • 2 citróny (šťáva a kůra)
  • 3 stroužky česneku
  • 5g čerstvého zázvoru
  • 100ml vody
  • 1 lžička škrobu
  • 2-3 lžíce cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, chilli podle chuti
Obtížnost přípravy
Obtížnost 20%
Postup přípravy
  1. Jako první si očistíme kuřecí prsa a nakrájíme na nudličky nebo kostičky podle toho co máte radši. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou chilli.
  2. Nakrájíme česnek i zázvor na hodně drobno.
  3. Citróny omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru a pak vymačkáme.
  4. Ve 100ml vody pořádně rozmícháme škrob.
  5. Tím máme připraveno a můžeme se dát do vaření.
  6. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Na pánev dáme česnek a zázvor a dáme rozvonět.
  7. Přidáme kuřecí maso a opečeme.
  8. Když už je maso hotové přilijeme na pánev citronovou šťávu a kůru. A hned následuje voda se škrobem. Omáčka by měla skoro okamžitě houstnout.
  9. Přilijeme sójovou omáčku a cukr. Pořádně promícháme, necháme chvilku probublat a ochutnáme. Popřípadě dosladíme.
  10. Podáváme s vařenou rýží.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Kuřecí prsa 300 0 69 3 1383 32,7
Sójová omáčka 50 3 3 0 105 8,9
Šťáva z citrónu 80 5,6 0,3 0,1 97 4,8
Česnek 12 3 0,7 0 64/td> 1,6
Zázvor 5 3,6 0,4 0,3 76 0,4
Cukr 20 20 0 0 334 0,8
Škrob 5 4,2 0 0 72 0,4
Olivový olej 30 0 0 29,7 1125 9,6
Celkem 502 39,4 73,4 33,1 3255 59,1
  v 1 porci 251 19,7 36,7 16,5 1627,4 29,6
  ve 100g 100 7,9 14,6 6,6 648,4 11,8
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *