kruti_platek_s_fazolovym_salatem_SMALL2

Je tu opět leden a s tím spojená předsevzetí, jako “tento rok budu jíst zdravě a vyváženě a konečně zhubnu”. Tak já tu mám příklad přesně takového vyváženého oběda nebo večeře. 

Vařené krůtí maso s fazolovým salátem v božském dresinku a jako příloha, pokud by někomu nestačilo jen takto, pečené brambory. 

Pecka, jak pro oko, tak i pro jazyk! Vyzkoušejte a dejte mi vědět jak Vám chutnalo. 😉

Vyzkoušejte také Květákové placičky nebo Polévku z červené čočky s cizrnou.

Základní informace
Ingredience na salát
Ingredience na dresink
Obtížnost přípravy
Obtížnost 15%
Postup přípravy
  1. Krůtí maso uvaříme ve vodě lehce osolené. Uvařené maso nakrájíme na kostky. Vzniklý vývar můžeme použít dále na jiný recept.
  2. Maso můžeme, ale nemusíme ještě na pánvi na sucho opéct, aby bylo na povrchu křupavé.
  3. Papriku a avokádo nakrájíme na kostičky a v misce smícháme s fazolemi.
  4. Na dresink si připravíme nastrouhaný zázvor a rozmačkaný česnek. Přidáme i zbylé ingredience, sójovou omáčku, ocet, cukr, olej a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a ochutnáme případně si doupravíme podle vlastní chuti.
  5. Dresink nalijeme a salát a dobře promícháme. Nakonec vmícháme ještě maso.
  6. Zdobíme nasekaným koriandrem. Kdo nemá rád koriandr může použít mátu.
  7. Pokud chceme jídlo vydatnější, přidáme jako přílohu pečené brambory.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Krůtí maso 400 0,8 84 16 2016 159,6
Fazole 240 38,4 16,8 1,4 1104 15
Paprika 100 6 1 0,3 147 8
Avokádo 120 7,2 2,4 28,8 1222 17,1
Koriandr 20 0,4 0,4 0,1 19 19,9
Šťáva z citronu 15 1,1 0,1 0 18 0,9
Cukr 5 5 0 0 84 0,2
Olivový olej 5 0 0 5 188 1,6
Sójová omáčka 15 0,9 0,9 0 31 2,7
Česnek 4 1 0,2 0 21 0,5
Zázvor 4 2,9 0,3 0,2 61 0,3
Rýžový ocet 30 0,1 0 0 21 27
Celkem 958 63,7 106,1 51,8 4931 228,5
  v 1 porci 239,5 15,9 26,5 13 1232,8 57,1
  ve 100g 100 6,6 11,1 5,4 514,7 23,8
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *