krupava_quinoa_SMALL1

Dochází Vám nápady na zdravou a vyváženou snídani? Tak mám pro Vás recept na křupavou quinou. Je svělá také jako rychlá svačinka.

Quinoa nebo-li také Merlík čilský je obilovina bez lepku, která se dá použít k zahuštění polévek, k přípravě kaší, cereálií, mele se na mouku nebo se z ní také připravuje pálenka. Quinoa má také velmi nízký glykemický index, proto je vhodná pro diabetiky.

Vyzkoušejte také Skořicovou granolu s ořechy nebo Domácí kakaovo-kokosovou granolu.

Základní informace
  • příprava: 2 minut
  • pečení: 10-15 minut
  • 10 porcí
  • 5 Kč / porci
Ingredience
  • 200g quinoa
  • 40g sezamových semínek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Jako první si propláchneme quinou vlažnou vodou, dokud nepoteče čistá voda.
  2. Pak už jen velice jednoduše smícháme všechny suroviny v misce a důkladně promícháme, aby se olej a med dostali všude.
  3. Pak už jen směs přesuneme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme péct.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 10-15 minut dokud není zlatavá.
  5. Hotovou quinou skladujeme v uzavíratelné sklenici. Vydrží nám takto i dva týdny.
  6. Servírujeme s bílým jogurtem a čerstvým ovocem.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Quinoa 200 116 30 10 2864 25
Sezamová semínka 40 2 8,8 23,2 1072 14
Med 15 12 0 0 209 3,3
Olivový olej 15 0 0 14,9 563 4,8
Celkem 270 130 38,8 48,1 4707 47,1
  v 1 porci 27 13 3,9 4,8 470,7 4,7
  ve 100g 100 48,2 14,4 17,8 1743,3 17,4
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *