merunkova_buchta_SMALL1

Už jsem tu dlouho neměla nějakou hodně easy peasy buchtu a přitom tak dobrou. 🙂 Dokonalou ve vyváženosti svých chutí. Tu prostě musíte upéct a ochutnat jinak neuvěříte.

Klasický kakaový korpus s tvarohovou náplní, navrh s meruňkami obalenými ve skořici a jako třešnička na dortu nesmí tady chybět žmolenka.

Co si budeme povídat, tento recept nepatří zrovna k těm dietním, ale jednou za čas Vám to určitě neublíží a nebo jí upečte jako já pro návštěvu. Úspěch zaručen. 😉

Zkuste také Vločkový drobenkový koláč s meruňkami nebo Třešňovou bublaninu ze sýra cottage.

Základní informace
  • příprava: 15 minut
  • pečení: 30 minut
  • 12 porcí
  • 7 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 40g kakaa
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 prášek do pečiva nebo půl lžičky jedlé sody
Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu (ve vaničce)
  • 1 vanilkový cukr
  • 300g vypeckovaných meruněk
  • cca 10g skořice
Ingredience na žmolenku
  • 40g polohrubé mouky
  • 15g cukru krystal
  • 17g másla
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Jako první si připravíme těsto na korpus. Jednoduše všechny ingredience dáme do mísy a zamícháme.
  2. Těsto vlijeme do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem.
  3. Jako náplň si rozmícháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Lžičkou klademe tvaroh na těsto. Nožem nebo špejlí pak tvaroh několikrát projedeme, aby se obě části lehce promíchali, ale ne moc.
  4. Meruňky si omyjeme vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny. Kousky meruněk posypeme hojně skořicí a promícháme, aby byly všechny kousky obalené.
  5. Meruňky naskládáme navrh těsta s tvarohem. Můžeme i lehce vmáčknout.
  6. Na úplný závěr přijde žmolenka. Smícháme mouku s cukrem a prsty zapracujeme studené máslo. Drolíme mezi prsty až vznikne žmolenka.
  7. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Zkoušíme špejlí. Pokud se těsto na špejli ještě lepí, není buchta hotová.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Polohrubá mouka 305 228,8 30,5 3,1 4471 9,2
Cukr 155 155 0 0 2589 6,2
Vejce 100 0,9 12 10 632 5
Kakao 40 6,8 10 5,6 584 9,6
Prášek do pečiva 12 0,2 0 0 4 3,5
Tvaroh 250 10 30 0,8 708 18
Vanilkový cukr 20 19,6 0 0 337 3,9
Meruňky 300 36 2,6 0,4 657 12
Skořice 10 8 0,4 0,2 150 4
Slunečnicový olej 120 0,1 0,1 120 4505 5,2
Máslo 17 0,1 0,1 13,9 521 2,7
Celkem 1329 465,6 85,8 153,9 15158 79,1
  v 1 porci 110,8 38,8 7,1 12,8 1263,2 6,6
  ve 100g 100 35 6,5 11,6 1140,6 6
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí: