
Ať už slavíte Halloween nebo naše Dušičky, zkuste si osladit tohle pošmourné podzimní období dýňovými perníčky.
Perníčky přece nemusíte mít jen na Vánoce, tyhle jsou navíc hned měkké a jsou dokonce tak dobré, že Vám ani moc dlouho nevydrží. A aby byli ještě lepší, doporučuji potřít je Hruškovou bioládou, kterou najdete na Freshbedynky.cz.
Z dýně můžete také vyzkoušet Podzimný cheesecake z dýně Hokaido nebo Dýňové donuty se skořicí.
Základní informace
- příprava: 30 minut
- pečení: 10 minut
- 50 porcí
- 1 Kč / porci
Ingredience
- 350g hladké mouky
- 150g dýňového pyré z máslové dýně
- 100g másla
- 2 žloutky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce skořice
- 1 prášek do perníku
- 1/2 prášku do pečiva
- hrušková bioláda na potření
Obtížnost přípravy
Obtížnost
25%
Info
Místo máslové dýně můžete použít i například Hokaido.
Postup přípravy
- Nejprve si oloupeme a nakrájíme dýni na kostičky, dáme do trouby na 200°C n acca 15 minut, dokud není dýně měkká.
- Dýni přendáme do vyšší mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.
- V další misce smícháme mouku s práškem do perníku, práškem do pečiva a skořicí. Pak přidáme změklé máslo, žloutky, med a dýňové pyre.
- Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo moc suché přidáme trochu mléka nebo pokud moc lepivé přidáme ještě trochu mouky.
- Těsto zabalíme do folie a necháme minimálně hodinu v lednici.
- Z těsta vyválíme tenký plat, ze kterého vykrajujeme tvary.
- Pečeme při 180°C cca 10 minut do zlata.
- Já některé slepovala hruškovou bioládou.
Dobrou chuť!
Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.
Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience | Množství [g] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | Energie [kJ] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|---|---|---|
Hladká mouka | 350 | 255,5 | 42 | 7 | 5131 | 3,2 |
Dýně | 150 | 18 | 1,5 | 0,2 | 276 | 5,7 |
Máslo | 100 | 0,8 | 0,8 | 82 | 3067 | 15,6 |
Žloutek | 60 | 1,2 | 9,6 | 15,6 | 794 | 0,9 |
Prášek do pečiva | 6 | 0,1 | 0 | 0 | 2 | 1,7 |
Med | 60 | 48 | 0,2 | 0 | 834 | 13,2 |
Skořice | 30 | 24 | 1,2 | 0,6 | 450 | 12 |
rášek do perníku | 12 | 4,2 | 0,3 | 0,2 | 83 | 2,9 |
Hrušková bioláda | 20 | 8 | 0,1 | 0 | 153 | 7,6 |
Celkem | 788 | 359,8 | 55,6 | 105,6 | 10791 | 62,8 |
  v 1 porci | 15,8 | 7,2 | 1,1 | 2,1 | 215,8 | 1,3 |
  ve 100g | 100 | 45,7 | 7,1 | 13,4 | 1369,4 | 8 |
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.
0 komentářů