dynove_pernicky_SMALL

Ať už slavíte Halloween nebo naše Dušičky, zkuste si osladit tohle pošmourné podzimní období dýňovými perníčky

Perníčky přece nemusíte mít jen na Vánoce, tyhle jsou navíc hned měkké a jsou dokonce tak dobré, že Vám ani moc dlouho nevydrží. A aby byli ještě lepší, doporučuji potřít je Hruškovou bioládou, kterou najdete na Freshbedynky.cz.

Z dýně můžete také vyzkoušet Podzimný cheesecake z dýně Hokaido nebo Dýňové donuty se skořicí.

Základní informace
  • příprava: 30 minut
  • pečení: 10 minut
  • 50 porcí
  • 1 Kč / porci
Ingredience
  • 350g hladké mouky
  • 150g dýňového pyré z máslové dýně
  • 100g másla
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce skořice
  • 1 prášek do perníku
  • 1/2 prášku do pečiva
  • hrušková bioláda na potření
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Nejprve si oloupeme a nakrájíme dýni na kostičky, dáme do trouby na 200°C n acca 15 minut, dokud není dýně měkká.
  2. Dýni přendáme do vyšší mísy a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.
  3. V další misce smícháme mouku s práškem do perníku, práškem do pečiva a skořicí. Pak přidáme změklé máslo, žloutky, med a dýňové pyre.
  4. Vypracujeme hladké těsto. Pokud by bylo moc suché přidáme trochu mléka nebo pokud moc lepivé přidáme ještě trochu mouky.
  5. Těsto zabalíme do folie a necháme minimálně hodinu v lednici.
  6. Z těsta vyválíme tenký plat, ze kterého vykrajujeme tvary.
  7. Pečeme při 180°C cca 10 minut do zlata.
  8. Já některé slepovala hruškovou bioládou.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Hladká mouka 350 255,5 42 7 5131 3,2
Dýně 150 18 1,5 0,2 276 5,7
Máslo 100 0,8 0,8 82 3067 15,6
Žloutek 60 1,2 9,6 15,6 794 0,9
Prášek do pečiva 6 0,1 0 0 2 1,7
Med 60 48 0,2 0 834 13,2
Skořice 30 24 1,2 0,6 450 12
rášek do perníku 12 4,2 0,3 0,2 83 2,9
Hrušková bioláda 20 8 0,1 0 153 7,6
Celkem 788 359,8 55,6 105,6 10791 62,8
  v 1 porci 15,8 7,2 1,1 2,1 215,8 1,3
  ve 100g 100 45,7 7,1 13,4 1369,4 8
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *