Fusilli ala tuna puttanesca

Máte rádi kombinaci chuti mořské ryby a oliv?

Tyto těstoviny se hodí jako rychlý oběd. Opravdu nezaberou moc času a přitom jsou velmi dobré.

A jak vznikl název? Těstoviny ala puttanesca jsou v podstatě pouze těstoviny s rajčatovou omáčkou a olivami, kaparami a ančovičkami.

Ala puttanesca znamená v překladu, že těstoviny jsou podle prostitutky. Vím, trochu kontroverzní název, ale s tím už nic nenaděláme. 🙂

Každopádně tuto klasickou verzi jsem trochu ozvláštnila tuňákem, který se se zbylými ingrediencemi skvěle kombinuje a doplňuje.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • vaření: 20 minut
  • 3 porce
  • 50 Kč / porce
Ingredience
  • 250g těstovin fusilli (vrtule)
  • 260g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 400g drcených rajčat
  • 50g zelených oliv
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, bazalka
  • parmezán k podávání
Obtížnost přípravy 25%
Postup přípravy
  1. Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky a osmahneme na oleji.
  4. Přidáme tuňáka a chvilku restujeme.
  5. Přidáme drcená rajčata, můžeme zředit trochou vody a povaříme cca 3 minutky.
  6. Nakonec přidáme bazalku a olivy nakrájené na kolečka.
  7. Dochutíme solí a pepřem.
  8. Hotovou omáčku smícháme s těstovinami a podáváme s nastrouhaným parmezánem.

Dobrou chuť!

Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Těstoviny 250 185 30 3 3850 11,5
Tuňák ve vlastní šťávě 260 0 67,6 2,1 1243 90
Drcená rajčata 400 17,6 4,4 1,6 456 28
Zelené olivy 50 0,1 0,5 7 291 3,3
Cibule 70 6,3 0,7 0,2 127 0,8
Česnek 9 2,3 0,5 0 48 1,2
Olivový olej 30 0 0 29,7 1125 9,6
Parmezán 10 0,3 3,5 2,6 163 3,5
Celkem 1079 211,6 107,2 46,2 7302,5 147,8
  v 1 porci 359,7 70,5 35,7 15,4 2432,2 49,3
*Uvedené kalorické hodnoty a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *