foccacia_sendwich_SMALL

Co k svačině nebo lehkému obědu? No přeci italskou focacciu, a aby to nebylo nudné uděláme si z ní dneska chutný sendvič.

Recept na domácí focacciu najdete tady. A pokud se Vám jí nechce péct najdete skvělou s olivami na Freshbedýnky.cz.

K svačině vyzkoušejte také Kuřecí salát nebo Bahn mi.

Základní informace
Ingredience
Obtížnost přípravy
Obtížnost 5%
Postup přípravy
  1. Focacciu rozdělíme na 4 kusy a podélně je rozřízneme, abychom je mohli plnit.
  2. Na spodní půlku rozetřeme lžíci bazalkového pesta.
  3. Poklademe plátky prosciutta, nakrájený ovčí sýr, cherry rajčata nakrájená na kolečka, a nakonec listy salátu.
  4. Přiklopíme druhou půlkou focaccii a můžeme si pochutnávat.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Focaccia s olivami 400 160 28 3,6 3384 83,6
Bazalkové pesto 40 1,6 4,8 17,6 715 14
Prosciutto 50 0,3 14,5 8 500 20
Salát 40 0,8 0,3 0,1 27 2,7
Cherry rajčata 80 3,2 0,8 0,2 71 6,1
Ovčí sýr s bazalkou 40 1,2 6,8 8,8 506 21,6
Celkem 650 167,1 55,2 38,3 5203 147,9
  v 1 porci 162,5 41,8 13,8 9,6 1300,8 37
  ve 100g 100 25,7 8,5 5,9 800,5 22,8
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *