rolada_SMALL1

Říkala jsem si, že dlouho už jsem nedělala žádnou krémovou roládu a tak je tady :-). 

Tahle roláda je nabušená bílkovinami a bez mouky a tudíž i bez lepku. Taky v ní nenajdete žádný cukr, ale pokud máte rádi sladké tak si jí můžete přisladit podle vlastní chuti ;-). 

Nemusíte mít vůbec žádné výčitky když si dáte tuhle mňamku po obědě :-), právě naopak může to být zdravá svačinka.

Zkuste i Dýňovou roládu s tvarohovým krémem.

Základní informace
  • příprava: 25 minut
  • pečení: 10-15 minut
  • 15 porcí
  • 5 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 6 vajec
  • 40g kakaa holandského typu
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • 30ml slunečnicového oleje
  • 1 prášku do pečiva nebo 1 lžičky jedlé sody
Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu
  • 300ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 10g čokolády (min. 80%)
  • cukr nebo jiné sladidlo podle chuti
Obtížnost přípravy
Obtížnost 35%
Postup přípravy
    1. Na přípravu korpusu si rozdělíme vejce na žloutky a bílky.
    2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
    3. V druhé míse vyšleháme žloutky do pěny, přilijeme olej a také zašleháme.
    4. Pak už postupně přisypáváme kakao, čokoládový protein a prášek do pečiva.
    5. Vznikne tuhé těsto, které zředíme půlkou vyšlehaných bílků. Můžeme je také zašlehat. Druhou půlku sněhu už přidáme opatrně. Spíše jenom těsto převalujeme, aby sníh nespadl.
    6. Takto připravené těsto dáme na plech, který máme vyložený pečícím papírem.
    7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Zkoušíme špejlí.
    8. Korpus necháme chvilku vychladnout a mezi tím si připravíme látkovou utěrku. Na takto připravenou utěrku přeneseme placku, pečícím papírem navrch. Pečící papír odlepíme od těsta. A utěrku i s plackou zarolujume. Takto stočenou jí necháme úplně vychladnout.
    9. Mezi tím co nám roláda chladne se pustíme do přípravy tvarohového krému.
    10. Z mléka a pudinkového prášku připravíme podle návodu hustý pudink. Můžeme osladit podle chuti.
    11. Pudink zakryjeme potravinářskou folií, aby se na povrchu neudělal škraloup a necháme vychladnout.
    12. Po vychladnutí pudinku vyšleháme pudink společně s tvarohem.
    13. Vychladlou roládu opatrně rozvineme a potřeme vanilkovým krémem a zase zarolujeme.
    14. Rozpustíme si čokoládu. A na závěr roládu čokoládou pocákáme.
    15. Dáme ztuhnout do lednice a necháme ztuhnout minimálně na 30 minut.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Vejce 300 2,8 36 30 1896 15
Kakao 40 6,8 10 5,6 584 9,6
Protein 30 1,7 22,5 2 486 15
Slunečnicový olej 30 0 0 30 1126 1,3
Prášek do pečiva 12 0,2 0 0 4 3,5
Tvaroh 250 10 30 0,8 708 18
Mléko 300 15 9 6 594 3,6
Vanilkový pudink 37 32,2 0,1 0 548 3
Čokoláda 10 2,1 0,9 4,8 239 3,5
Celkem 1009 70,9 108,6 79,2 6185 72,5
  v 1 porci 67,5 4,7 7,2 5,3 412,3 4,8
  ve 100g 100 9,6 14,7 10,7 839,1 9,8
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *