dynove_noky_SMALL1

Tak myslím, že jsme podzim pěkně odstartovali sérií z kořenové zeleniny a Mrkvovým dortem a teď přijdou na řadu dýně.

Mám pro Vás připravené jak slané tak sladké recepty. A myslím, že se máte na co těšit. 🙂

Jako první tu máme tvarohové noky z dýně Hokaido (samozřejmě můžete použít i jinou dýni). Ač je to jídlo bezmasé, vůbec mu to neubírá na chuti, spíše naopak. 🙂 Prostě to musíte vyzkoušet!

Vyzkoušejte také Podzimní cheesecake z dýně Hokaido nebo Dýňovou polévku s kari a kokosovým mlékem.

Základní informace
  • příprava: 20 minut
  • vaření: 5 minut
  • 4 porce
  • 16 Kč / porci
Ingredience
  • cca 350g dýně Hokaido
  • 500g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • cca 250g dětské krupičky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce másla
  • 30g parmezánu
  • čerstvé bylinky podle chuti (rozmarýn, šalvěj, tymián...)
Obtížnost přípravy
Obtížnost 25%
Postup přípravy
  1. Jako první si musíme připravit dýňové pyré. Jednoduše dýni oloupeme (Hokaido není třeba loupat, ale já to stejně dělám 🙂 ), vydlabeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vodě doměkka.
  2. Následně uvařenou dýni s trochou vody, ve které se dýně vařila, rozmixujeme na hladké pyré.
  3. Pak už jen smícháme měkký tvaroh, vejce, dýňové pyré, osolíme a opepříme a postupně budeme přidávat dětskou krupičku.
  4. Těsto musí být kompaktní a lehce lepivé. Připravené těsto necháme v lednici ještě chvilku odpočinout stačí cca 30 minut.
  5. Mezitím si dáme do většího hrnce vařit vodu s trochou soli.
  6. Noky tvarujeme pomocí dvou lžiček. Můžeme si je před každým nokem namáčet do sudené vody, aby se těsto nelepilo. Takto připravené noky hážeme rovnou do vroucí vody.
  7. Noky vaříme tak dlouho dokud nevyplavou na hladinu.
  8. Noky scedíme. Před podáváním ještě noky opečeme do zlatova na pánvi na kousku másla. Do pánve přidávám i čerstvé bylinky.
  9. Noky servírujeme s hoblinkami parmezánu.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Dýně Hokaido 350 31,5 7 0,8 543 4,9
Tvaroh 500 20 60 1,5 1415 36
Vejce 50 0,5 6 5 316 3,5
Dětská krupička 250 177,5 27,5 2,5 3590 8
Máslo 30 0,2 0,2 24,6 920 4,7
Parmezán 20 0,6 7 5,2 326 7
Celkem 1200 230,3 107,7 39,6 7109 63
  v 1 porci 300 57,6 26,9 9,9 1777,4 15,7
  ve 100g 100 19,2 9 3,3 592,5 5,2
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

0 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *