
Když už Vás nebaví ty pudinky z prášku, udělejte si tento velmi rychlý a strašně dobrý. Možná se budete divit, ale je vyrobený z červených fazolí. 🙂 Ovšem když se zkombinuje s arašídovým máslem a kakaem vznikne naprostá bomba, kterou prostě musíte zkusit.
Hotovo máte za pár minutek a to bez vaření!
Jako sladkou tečku po jídle naprosto doporučuji.
Zkusit můžete i Čokoládovou pěnu z avokáda s vůní pomeranče.
Základní informace
- příprava: 10 minut
- 6 porcí
- 13 Kč / porci
Ingredience
- 1 konzerva červených fazolí
- 60g kakaa holandského typu
- 80ml javorového sirupu (nebo medu či jiného oblíbeného sirupu)
- 60ml mléka
- 45g arašídového másla
- hořká čokoláda na ozdobu
Obtížnost přípravy
Obtížnost
15%
Tip
Pokud mléko nahradíte jeho rostlinou verzí máte veganskou pochoutku.
Postup přípravy
- Červené fazole slijeme a pořádně pod tekoucí vodou opláchneme.
- Pak všechny ingredience dáme společně do mixéru a mixujeme dokud není konzistence hladká a krémová.
- Pokud je moc hustá přidejte ještě mléko.
- Pak už jen navrstvíme do skleniček, ozdobíme arašídovým máslem a hořkou čokoládou a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.
Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience | Množství [g] | Sacharidy [g] | Bílkoviny [g] | Tuky [g] | Energie [kJ] | Cena [Kč] |
---|---|---|---|---|---|---|
Fazole | 240 | 38,4 | 16,8 | 1,4 | 1104 | 15 |
Kakao | 60 | 10,2 | 15 | 8,4 | 876 | 14,4 |
Javorový sirup | 80 | 52,8 | 0 | 0 | 874 | 31,7 |
Mléko | 60 | 3 | 1,8 | 1,2 | 119 | 0,7 |
Arašídové máslo | 45 | 8,6 | 11,3 | 23 | 1200 | 12,1 |
Celkem | 485 | 113 | 44,9 | 34 | 4173 | 73,9 |
  v 1 porci | 80,8 | 18,8 | 7,5 | 5,7 | 695,4 | 12,3 |
  ve 100g | 100 | 23,3 | 9,2 | 7 | 860,3 | 15,2 |
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.
0 komentářů