rez_SMALL1

Mám tu něco pro malé i velké mlsouny :-). Určitě znáte z prodejen Kinder mléčný řez. No tak tohle je jeho taková obdoba po domácku. Navíc bez mouky a bez cukru a s čokoládou.

Příprava je velmi jednoduchá, nemusíte se toho vůbec bát. Navíc všechno stihnete do půl hodinky. A hned můžete mlsat.

Zkuste také Fitness míša řez bez mouky a cukru nebo Zdravé brownies s malinami.

Základní informace
  • příprava: 10 minut
  • pečení: 10-15 minut
  • 6 porcí
  • 9 Kč / porci
Ingredience na korpus
  • 4 vejce
  • 1 čokoládový pudink
  • 40g kakaa holandského typu
  • 20 ml slunečnicového oleje
  • 1 prášek do pečiva nebo 1 lžičku jedlé sody
Ingredience na náplň
  • 250g měkkého tvarohu
  • 20g čokolády min. 80%
  • 30g másla
Obtížnost přípravy
Obtížnost 15%
Postup přípravy
  1. Jako první si rozdělíme vejce na bílky a žloutky.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  3. Žloutky vyšleháme do světlé pěny, přidáme olej a také zašleháme.
  4. Do žloutkové směsi přidáme čokoládový pudink (prášek), kakao a prášek do pečiva. Vše spolu vyšleháme. Vzniknou spíš takové hrudky.
  5. Přidáme větší polovinu sněhu a také zašleháme. Těsto se tím krásně rozředí.
  6. Druhou polovinu sněhu už opatrně vmícháme.
  7. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Těsto neroztíráme až úplně do rohů. Vrstva těsta by měla být asi centimetr vysoká.
  8. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 175°C asi 10 minut.
  9. Po upečení necháme vychladnout a mezi tím si připravíme náplň.
  10. Čokoládu s máslem si rozpustíme a necháme trochu zchladnout.
  11. Tvaroh vyšleháme. Přidáme jednu lžíci tvarohu k čokoládě a vyšleháme, tím se nám čokoláda ještě více zchladí a nesrazí se až jí budeme přidávat do tvarohu.
  12. Nyní už můžeme čokoládu přidat k tvarohu a společně vyšleháme. Máslo i čokoláda zajistí, že celá směs bude tužší a po vychladnutí v lednici ztuhne úplně.
  13. Směs na náplň rozetřeme na půlku korpusu, který jsme si nejprve rozkrojili.
  14. Druhou prázdnou půlku přiklopíme na tu s náplní a dáme do lednice vychladit.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Vejce 200 1,9 24 20 1264 10
čokoládový pudink 40 31,6 1,2 0,4 570 2,5
Kakao 40 6,8 10 5,6 584 9,6
Slunečnicový olej 20 0 0 20 751 0,9
Tvaroh 250 10 30 0,8 708 18
Čokoláda 20 4,2 1,8 9,6 477 7
Máslo 30 0,2 0,2 24,6 920 4,7
Kypřící prášek do pečiva 12 0,2 0 0 4 3,5
Celkem 612 54,7 67,3 81 5273 52,6
  v 1 porci 102 9,1 11,2 13,5 878,9 8,8
  ve 100g 100 8,9 11 13,2 861,7 8,6
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

%d blogerům se to líbí: