testoviny_SMALL1

Další ze série bezlepkových receptů, dnes to bude na hlavní jídlo a to na plněné ravioly.

Na tyto domácí těstoviny jsem použila bezlepkovou směs od firmy Nutrifree Mix per Pasta Fresca. Tuto směs a mnoho dalších bezlepkových výrobků můžete sehnat na e-shopu Beluno.cz.

Špenátová náplň je veganská, ale pro masožravce není problém si do náplně přidat trochu bílkovin v podobě kvalitního sýra nebo třeba kuřecího masa.

A pokud máte rádi těstoviny zkuste také Domácí těstoviny s pestem a kuřetem nebo Boloňské špagety s rychlým masovým ragů.

Základní informace
  • příprava: 25 minut
  • vaření: 20 minut
  • 3 porce
  • 23 Kč / porci
Ingredience na ravioly
  • 250g bezlepkové směsi Mix per Pasta Fresca
  • 2 vejce
  • voda podle potřeby
Ingredience na náplň
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 125g baby špenátu
  • 1 větší brambora
  • hrst vlašských ořechů
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti
  • pažitka a opražená cibulka na ozdobu
Obtížnost přípravy
Obtížnost 40%
testoviny_SMALL2
Postup přípravy
  1. Jako první si připravíme těsto na těstoviny. Odvážíme si 250g bezlepkové mouky, kterou vysypeme na vál a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozklepneme dvě vejce.
  2. Lehce vejce zapracujeme do mouky a pak postupně přiléváme vodu dokud nedosáhneme požadované konzistence.
  3. Těsto musí být pevné a přitom pružné.
  4. Takto připravené těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme do lednice na 20-30 minut.
  5. Mezi tím si připravíme náplň. Bramboru si oloupeme a dáme uvařit do osolené vody.
  6. Cibuli a česnek také oloupeme a nakrájíme na drobno. Společně pak osmahneme na lžíci oleje.
  7. Ořechy nasekáme a přidáme k cibuli a česneku. Necháme rozvonět.
  8. Postupně přidáváme špenát a necháme společně podusit na cca 2 minuty.
  9. Uvařenou bramboru zcedíme a přidáme k ní do hrnce špenátovou směs. Lehce zředíme zeleninovým vývarem a tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré. Jemnost pyré nechám na Vás. 
  10. Vyndáme si těsto na těstoviny z lednice a válečkem nebo strojkem na těstoviny rozválíme na tenký plát.
  11. U plátu si naznačíme polovinu. A jednu polovinu si rovnoměrně rozčleníme na přibližně stejné čtverečky. Nožem si naznačíme řezy.
  12. Na naznačené čtverečky lžičkou do středu položíme náplň. Vždy tak 1-2 lžičky. Podle velikosti čtverce. Měl by zbýt ještě dostatečný okraj pro spoj.
  13. Na naznačené řezy naneseme prstem trochu vody, aby se nám těsto lépe spojilo. Pak už jen prázdnou polovinu plátu přeložíme na tu s náplní a prsty přimáčkneme ve spojích. Nožem rozřežeme plát na jednotlivé čtverce.
  14. Nakonec vidličkou přimáčkneme každou stranu čtverce, aby se při vaření nerozpojily.
  15. Čtverečky vaříme v dostatečném množství osolené vody. Vaříme cca 10-15 minut.
  16. Servírujeme posypané opraženou cibulkou a čerstvou pažitkou.

Dobrou chuť!

Určitě mi nezapomeňte dát vědět, jak dopadl recept u Vás doma, ale i pokud máte nějaký dotaz či nápad na zlepšení 🙂 A pokud si přejete dostávat pravidelné informace o nových receptech, tipech a trendech ve vaření, tak se můžete přihlásit k odběru emailových novinek.  

Nutriční hodnoty a cena pokrmu
Ingredience Množství [g] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Bezlepková směs na těstoviny 250 206,3 7 1,3 3718 31,8
Vejce 100 0,9 12 10 632 5
Brambor 150 24 3 0,3 480 3
Cibule 160 14,4 1,6 0,4 291 1,9
Česnek 8 2 0,5 0 43 1
Vlašské ořechy 50 7 8 31,5 1447 14,4
Špenát 125 3,8 2,5 0,5 133 4,8
Olivový olej 20 0 0 19,8 750 6,4
Celkem 863 258,4 34,6 63,7 7493 68,2
  v 1 porci 287,7 86,1 11,5 21,2 2497,6 22,7
  ve 100g 100 29,9 4 7,4 868,2 7,9
*Uvedené kalorické hodnoty jsou čerpány z kalorických tabulek nebo přímo z etikety výrobku, a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *