Bezlepkove pernicky

Už Vás omrzely stále ty stejné a obyčejné perníčky?

Navíc musíte čekat nějaký ten pátek než změknou? Když Vy na ně máte chuť teď!

Nevadí mám pro Vás recept na celkem rychlé, netradiční a navíc bezlepkové a vzhledově střapaté perníčky.  

Jejich tajemství je v ovesných vločkách. A střapaté proto, že ovesné vločky nikdy nenamelu úplně na prach a po vykrojeni tvarů jsou okraje lehce střapaté, ale komu to vadí? 🙂

Tyto lahodné perníčky připravuji na Velikonoce i na Vánoce a dělám je rovnou z dvojité dávky a nikdy do Vánoc stejně nevydrží jaké jsou výborné. Ale abych si je jenom nechválila, zkuste a ochutnejte sami. 🙂

Základní informace
  • příprava: 30 minut
  • odležení těsta: 60 minut
  • pečení: 10 minut
  • 30 porcí
  • 66 Kč
Ingredience
  • 350g mletých ovesných vloček
  • 100g másla
  • 50g moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 lžíce skořice
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce medu
  • 5 lžic mléka
  • kypřící prášek do perníku
Obtížnost přípravy 50%
Postup přípravy
  1. Ze všech surovin, které mají nejlépe pokojovou teplotu, zpracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme do lednice na cca hodinu odležet.
  2. Po vyjmutí z lednice těsto rozválíme na cca 0,5 cm tlustou placku a vykrajujeme různé tvary.
  3. Dáváme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C  do zlatova.

Perníčky jsou ihned měkké, můžeme hned mlsat.

Dobrou chuť!

Ingredience Množství [g/ml] Sacharidy [g] Bílkoviny [g] Tuky [g] Energie [kJ] Cena [Kč]
 
Ovesné vločky 350 206,5 49 24,5 5 450 9
Máslo 100 0,8 0,8 82 3 067 15,6
Moučkový cukr 50 49 0 0 803 1,1
Kakao 40 3,8 10 5,6 584 9,6
Skořice 20 16 0,8 0,4 300 8
Žloutek 30 0,6 4,8 7,8 397 0,5
Med 72 57,6 0,2 0 1 001 15,8
Mléko 75 3,8 2,3 1,5 149 0,9
Kypřicí prášek 20 7 0,5 0,4 138 4,8
Celkem 757 348,1 68,3 122,2 11 888 65,4
  v 1 porci 25,2 11,6 2,3 4,1 396 2,2
*Uvedené kalorické hodnoty a ceny jsou pouze orientační.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *